Blog

asd

Hogyan együnk lángost randin? – Túlélési tippek és romantikus kalandok

Első randi, kellemes séta a belvárosban, jó hangulat, kacagás... majd hirtelen megcsap egy ismerős illat: friss lángos sül valahol a közelben. A pillanat mágikus – vagy veszélyes? Vajon érdemes bevállalni egy fokhagymás-tejfölös csodát, ha még csók is lehet a dolog vége?

MORE
asd

A tökéletes lángos titka – Hogyan készítjük mi?

A jó lángos egyszerre ropogós és puha, illatos, aranybarna. De mi a titka annak a lángosnak, ami miatt az emberek visszajárnak? Amelyet nemcsak megesznek, hanem emlegetnek is?

MORE
asd

Miért szeretjük a lángost ennyire? – Egy falatnyi boldogság pszichológiája

Van egy étel, amihez szinte minden magyar embernek van legalább egy emléke. Strand, papucs, forró aszfalt, pirosra sült vállak, a sorban állás izgalma, és az illat, amit semmi mással nem lehet összekeverni. Ez a lángos. De vajon miért vált ennyire népszerűvé, miért tölt be ilyen különleges helyet a szívünkben – és az étvágyunkban?

MORE
asd

Tudtad, hogy a lángos eredetileg nem is olajban sült?

Ha azt mondjuk, lángos, az első dolog, ami beugrik, egy aranybarna, ropogós szélű tésztalap, illatozó fokhagymás kenettel, sajttal-tejföllel koronázva – és persze rotyogó olajban sült. De a meglepő igazság az, hogy a lángos eredetileg egyáltalán nem olajban készült.

MORE
asd

Top 5 hiba, amit mindenki elkövet otthon lángos készítéskor

A házi lángos gondolata mindig csábító. „Mi az nekem? Liszt, élesztő, kis tejföl, kis sajt…” – gondoljuk bátran. Aztán három óra múlva, amikor a konyha csatatér, az olaj szaga egy hónapra beivódott a függönybe, és a tészta inkább keksz, mint felhő, felmerül a kérdés: nem lett volna egyszerűbb leugrani a Lángos Republicba?

MORE